“Вкусно и точка“ – почнува рускиот “Мекдоналдс”

Откако Мекдоналдс официјално го напушти рускиот пазар, во оваа земја денеска се отвара локалната верзија на овој американски синџир за брза храна,  а новото име на брендот ќе биде „Вкусно и точка“. Компанијата кажа дека утре ќе почнат со работа уште 50 ресторани.

-Денешниот ден означува почеток на нова ера за руските љубители на брза храна, откако „Мекдоналдс“ ги затвори сите свои 850 ресторани во март, а минатиот месец донесе одлука за целосно повлекување од Русија. Рестораните ги купи еден од локалните застапници на „Мекдоналдс“, Александер Говор, кој кажа дека планира да го прошири новиот бренд на повеќе од 1.000 локации низ целата земја.

Total
1
Shares
Поврзани објави