Голем пожар на Галичица премина кон Преспа

Вечерва избувна голем пожар во националниот парк Галичица. Според информации на Досие од терен се работи за пожар кој зафатил поголема површина од шумата , но на време е реагирано и истиот е ставен под контрола.

Спречено е ширење на пожарот кон селата Љубаниште и Трпејца. Во моментов пожарот преминал од другата страна на планината кон Преспа во правец на село Стење. Службите уверуваат дека го контролираат и набрзо ке биде изгаснат.

фото: Стојан Стојановски

Total
21
Shares
Поврзани објави