Каде е осмиот патник кој исчезна од автобусот што изгоре?

Портпаролот на главниот обвинител Сијка Милева рече дека при нејзиниот разговор со еден од преживеаните, рекол дека се спасени 8 лица, а не 7. Во исто време, на местото на трагедијата се пронајдени 44 тела. Затоа, истражителите ја тестираат хипотезата дали има уште еден преживеан и каде е тој.

-Можно е некој од туристите да се качил на територијата на Бугарија во некој од другите автобуси на туристичката група и затоа патниците се еден помалку, изјави шефот на тимот истражители што го истражува случајот Маријан Маринов. Според него, има сведоштва од бензинската пумпа каде одмарале автобусите, дека патниците биле разменети во возила.

-Преживеаните велат дека интензивен пламен избувнал на десната страна на автобусот веднаш по несреќата. Веднаш биле направени обиди да се отворат прозорците на возилото. Влезната врата излетала во моментот на ударот. Но, и покрај ова патниците не можеле да излезат бидејќи во овој дел од автобусот веќе горел силен пожар. Сите се собрале на средната врата, која, сепак, беше заглавена од заштитната ограда на левата лента.

Вчера е договорено дека тим од шест истражители од Националната истражна служба и тројца обвинители од Окружното обвинителство Перник ќе работат на предистражна постапка за тешката сообраќајна несреќа на автопатот Струма, во која загинаа државјани на Р. Северна Македонија

Формиран е тим од истражители и обвинители за истрага на трагедијата на автопатот Струма.

Со оглед на меѓународниот елемент на случајот, обвинителите од Меѓународното одделение на Врховното касационо обвинителство дадоа целосна помош и координација во врска со испраќањето на барањето за правна помош.

Total
1
Shares
Поврзани објави