Првите хрватски доброволци заминуваат да се борат за Украина

Првите доброволци од Хрватска веќе заминуваат на боиштата во Украина, за да се борат на страна на украинската војска, објави репортерот на „Дневник“, Иван Чоркало.

Една поголема група доброволци за неколку дена треба да и се придружи на украинската војска. Тие имаат воено искуство од порано и полни се со морал и желба да и помогнат на украинската војска – објави Чоркало.

Total
0
Shares
Поврзани објави