Скандал во Белград , 600 бебиња вакцинирани со физиолошки раствор

Во Гинеколошко – акушерската клиника Народни фронт во Белград 600 бебиња биле вакцинирани со физиолопки раствор наместо бсж бакцина. Скандалот ја тресе Србија , а за грешката при вакцинирањето истрага отвори и обвинителството.

Српските здраствени власти соопштија дека децата се безбедни и дополнително ќе ја примат вакцината. Истата може да се даде до 12 месечна возраст заради што во болницата каде примиле вакцина е огласено повторно бебињата да бидат донесени на лекар.

Total
0
Shares
Поврзани објави