Скопје втор најзагаден град во светот

Скопје денеска е втор најзагаден град во светот, на листата на air visual. Пред него е само Дака во Бангладеш. 

Податоците од мерните станици за квалитет на воздух на Министерството за животна средина покажуваат дека Скопје и Кавадарци утрово се најзагадени градови во Македонија. 

Овие два града се обоени со виолотева боја што укажува на многу високо загаден воздух. Високо загаден е воздухот во Куманово, Тетово, Гостивар и Кичево.  Струмица, Гевгелија, Кочани и Велес се со средно загаден воздух. 

Total
1
Shares
Поврзани објави