УЈП предупредува граѓаните да не ги отвораат СМС пораките со нивно лого, се работи за измама

Управата за јавни приходи ги информира граѓаните дека вчера и денеска, непознат испраќач користејќи го логото на УЈП, преку СМС пораки се обидел да наведе граѓани да споделуваат лични и податоци од дебитни и кредитни картички.

Пораките се испраќани од телефонскиот број +38979212628 со следната содржина: Извршете ја задолжителната пријава на УЈП https://ujp.mk/verifikacija. Овој линк е лажен и не води кон електронска адреса на Управата за јавни приходи.

Управата за јавни приходи апелира да не се отвораат овие СМС пораки и да не се отвора линкот, а доколку некој го отворил линкот, да не ги пополнува полињата во кои се бараат лични податоци од граѓаните, затоа што истите можат да бидат злоупотребени.

Управата за јавни приходи ги презема сите неопходни активности за справување со конкретната ситуација.

Total
0
Shares
Поврзани објави
Повеќе

Дедо изгоре во пожар

На 17.03.2019 во 15:30 часот било пријавено дека над село Оризари, кочанско, на место викано „Бели Камења“, при…