Фирмите поврзани со Мијалков остануваат во Топ 10 најголеми должници на Листата на УЈП

Управата за јавни приходи (УЈП) ја објави новата Листа на должници за долгови доспеани до 31.07.2023 и неплатени до 31.10.2023 година по основ на ДДВ, данок на добивка, персонален данок на доход, придонеси од задолжително социјално осигурување, акцизи и царини, за кои вкупниот износ на долгот е повисок од 120.000 денари за физичките лица и самостојни вршители на дејност и повисок од 300.000 денари за правните лица.

На листа во првите десет најголеми должници и понатаму остануваат фирмите поврзани со поранешниот прв човек на Управата за безбедност и контраразузнавање (УБК), Сашо Мијалков.

Total
0
Shares
Поврзани објави