23-годишна пациентка почина од Ковид, имала и друго заболување

Според информации на Сител од Инфективната болница, станува збор за невакцнирана пациентка со non hockin limfom (хематолошко заболување) во одмината фаза од болест и смртниот исход е последица на хематолошката малигна болест, информираа од Инфективната клиника.

Согласно регистарот од Мој термин регистрирани се две починати лица од Радовиш и Крива Паланка на возраст од 73 и 66 години.

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, Министерството за здравство информираше дека во последните 24 часа регистрирани се 770 нови случаи на Ковид-19. Во текот на изминатите 24 часа пријавени се 2 починати лица, пациентка на возраст од 23-години од Свети Николе и пациент на 76-годишна возраст од Скопје.

Според информации на Сител од Инфективната болница, станува збор за невакцнирана пациентка со non hockin limfom (хематолошко заболување) во одмината фаза од болест и смртниот исход е последица на хематолошката малигна болест, информираа од Инфективната клиника.

Согласно регистарот од Мој термин регистрирани се две починати лица од Радовиш и Крива Паланка на возраст од 73 и 66 години.

Total
1
Shares
Поврзани објави