Боки 13 мокри крв, му откажал бубрег, не може сам да оди – нема место во болница

Адвокатот Сашко Дукоски, бранител на обвинетиот во случајот Рекет, Бојан Јовановски, Боки -13, вели дека неговиот клиент, има неколку сериозни болести. Тој бара неговиот клиент да биде хоспитализиран и да биде лекуван. Адвокатот вели дека Јовановски има проблеми со желудникот, му откажал едниот бубрег, за што цитираше и медицински документи, а терапијата што му била препишана не му ја давале три недели, имало проблеми со термини за прегледи, а на една од клиниките рекле дека нема место да го хоспитализираат. Дукоски вели дека Јовановски е речиси 120 дена во притвор, а за тоа време 30 пати бил на лекар.

Дуковски вели дека неговиот клиент не може самостојно да се движи, мокри крв и му треба помош да оди по голема нужда. Адвокатот на прес-конференција праша дали за сите граѓани важи Уставот, и како може сите да се еднаква, кога на неговиот клиент не може да му се пружи медицинска услуга.

извор: slobodnaevropa.mk

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави