Чао царе, почивај во мир. Се надевам на небото се вози скејт, твитерџиите се простуваат од еден од првите скопски скејтери

Во текот на вчерашниот ден битката со животот ја изгуби Мате, еден од првите скопски скејтери. Според информациите објавени на социјалните мрежи, причина за смртта е тешко заболување.

Нема скопјанец кој се движел низ Скопје, а да не го памети Мате. 

Твитерџиите го паметат како еден од првите скопски скејтери и преку твитер се простуваат од Мате.  „Светол пат, почивај во мир Мате. Се надевам на небото се вози скејт“, стои во една од објавите.

Total
0
Shares
Поврзани објави