Денот на лицата со инвалидитет ПОЛИТИЧАРИ : ПОЗЕРИ И ПАРАДЕРИ !!!

ПОЛОЖБАТА НА ВРВОТ ВИ Е МИЗЕРНА !!! Денес е денот на лицата со инвалидитет!

Им помагат на слепите луге да преминат улица,и потоа со префинет гест им симнуваат капа.А кој ке го види тоа ??Тие се слепи…Околните набљудувачи,се разбира.Ја ловат почитта од лугето,нивната восхит наклонетост .ЗАЉУБЕНИ ВО СВОЈОТ ЛАЖЕН ИМИЧ НА ДОБРОЧИНЕТЕЛИ во исто време не дотуркавте во ситуација , нас лицата со ТЕЛЕСЕН ИНВАЛИДИТЕТ ДО РАБ НА СИРОМАШТИЈА !!!!
Од тука, принудени сме и доведени во ситуација во која секој од нас лицата со инвалидитет треба да работи и во улога на потсетник кога оној другиот „задремал„ или „заталкал„ во својата работа во Министерството за Труд и Социјална Политика !!! ПОЛОЖБАТА НА ВРВОТ ВИ Е МИЗЕРНА
…Ако ја ставите бариерата пред оние кои одат чекор по чекор кон целта, или пак ако ја ставите бариерата кон оние кои имаат хендикеп, ја ставате бариерата и пред човештвото. Не смеете да дозволите да згасне човештвото, мора да ја разбудите свеста, И РЕШЕНИЕТО ЗА ДИСКРИМИНАЦИЈАТА
НЕзаМИЛОСРДИЕ !!!
ДАзаЧовековиПрава !!!

Total
0
Shares
Поврзани објави