Екс градоначалникот на Штип Илчо Захариев наскоро на суд

Две од три кривични пријави поднесени против екс градоначалникот на Штип Илчо Захариев ја поминале процедурата и се стигнати во фаза на закажани судски рочишта. Нему ќе му се суди за незаонско давање пари на ретпријатието Актива. СПоред судските списи Захариев наместо да наплати комуналии од 30 000 евра за уредување на градежно земјиште за изградба на објект со локација во индустриска зона Запад Штип, наплатил само 5400 евра со што нанел штета на оптина Штип. На фирмата замешана во случајот според документите на обвинителството и било овозможено да заработи над 25000 евра.
Вториот случај за кој се сомничи Захариев е е незаконско отсранување на објекти сопственост на ЈП СТипион, кои се наоѓаат кај градскиот базен. Требало да се исчисти парцела за понатамошна продажба. АКтивностите за давање дозволи за извршување на овие градежни активности биле дадени без согласност на Советот на Општина Штип и била нансене аматеријална штета на јавното претпријатие.

Total
0
Shares
Поврзани објави
Повеќе

Ленче Ристоска: На претставници на државни органи да не им падне на памет да го користат СЈО како боксерска вреќа секогаш кога системот и општествените чинители ќе потфрлат во борбата за правда

Поранешната специјална обвинителка Ленче Ристоска ги поддржа колегите од поранешното обвинителство кои се навредени од Претседателот Стево Пендаровски…