ЕКСКЛУЗИВНО ДОСИЕ ДОЗНАВА: Хаварија во Охис , истекува токсична материја !

Во фабриката Охис во моментов истекува високо токсична и опасна материја -матенол. Според првичните неофицијални информации при преточување на цистерна неконтролирано почнала да истекува токсичната материја.

За хаваријата е известена полицијата која прави координација со сите институции кои имаат соодветна опрема за да се справат со хавријата. Се организира која екипа има сооодветна опрема за да може безбедно да интеренира. Засега нема информации дали ќе се врши евакуација на локалното население ниту дали се известени дека во нивна близина истекува опасен токсичен материјал.

Метанолот е токсична материја која доколу дојде во допир со организмот во мали количини предизвикува слепило, а во поголеми и смрт.

Во моментов надлежните не се расположени за подетални информации , но според нашите сознанија ситуацијата на терен е многу сериозна и аламантна.

К.Мачкиќ

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави