Финасова полиција: Тодоровиќ вратил на Општина Центар злоупотребени пари за мостот “ОКО”

Финасова полиција соопшти дека е расчистен случај за злоупотреба на државни пари за проектот Скопје 2014 и тоа поврзан со екс градоналачникот на општината Владимир Тодорововиќ. Финансова полиција поднела кривична пријава до надлежните за злоупотреба при договори и непревземени активности за мостот ОКО кој е дел од големиот проект Скопје 2014. Осомничени се уште две лица негови блиски соработници.
Договорот бил на 92 милиони денари со анекс кој пораснал на 119 милиони денари.
Но поради лоша изведба и неизвршени обврски договорот бил раскинат и била нанесена штета од 26 милиони денари или околу 433 000 денари.
Пријавените ја признале штетата и ги вратиле парите на буџетот на општина Центар.

Total
0
Shares
Поврзани објави