Видео: Големо откритие во Египет! Пронајдени 30 мумии

Ново големо откритие во Египет. Египетските археолози пронајдоа 30 одлично зачувани ковчези поставени едни над други. Отварањето на еден од ковчезите беше направено пред новинарите

Екипата археолози вршеле истражување на терен кога забележале чудни шарени предмети кои откак внимателно ги откопале и првин биле извадени 18 ковчези а потоа уште 12 под нив. Кога ги отвориле внатре имало собршено зачувани мумии завиткани во такенини. Се верува дека биле значајни луѓе најверојани свештени лица. Ковчезите се извонредно изработени и очувани , ниту инсекти ниту земјната не направило ни најмало оштетување. Сега следи испитување на староста и откривање на детали за цела една стара ера од човештвото.

https://www.facebook.com/nbcnightlynews/videos/2209972402634666/
Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави