Гордана Јанкуловска е бремена, СЈО бара раздвојување на постапката за Тенк

Адвокатите на Гордана Јанкуловска денеска обзнанија дека таа е на боледување поради ризична бременост. Бараа одложување и кажаа дека и претходно го известиле судот дека Јанкуловска е со отворено боледување. Поради оваа причина СЈО да се издвои постапката за Јанкуловска, но одбраната се спротивстави оти боледувањето и било две седмици. Судијката Добрила Кацарска кажа дека во барањето е наведено неопределено време поради што во моментов е дадена пауза судот да одлучи како ќе постапува понатаму.
Во судницата за случајот Тенк треба да се сослучуваат сведоци меѓу кои и неодамна уапсениот Васе Доневски, поранешниот директор на СОЗР кој е донесен од притвор.

Total
0
Shares
Поврзани објави