Имаа скромен дом а потоа одеднаш направија базен во дворот – Соседите проговорија за лажниот хирург и неговата мајка

Масерот Сава Кнежевиќ (23) и неговата мајка, цвеќарката Данијела (49), извршиле десетици процедури во последните година и половина, иако никој од нив немал соодветно медицинско образование.

Според нивните соседи од Батајница, на овој начин тие се обиделе да се извлечат од долговите во кои паднале кога Даниела отворила продавница за цвеќе.

“Ги познаваме Кнежевиќ, тие не се лоши соседи. Неговиот татко е навистина добар човек, мирен, културен”, изјави еден од соседите.

Според него, но и според приказната за други локални жители, бизнисот со цвеќарниците го доведе Кнежевиќ во неволја и претставува вовед во ужасната измама што тие подоцна ја извршија.

“Таа не плаќала закупнина, ги менувала дуќаните, останала во долгови, камата за камата … Лесно влезе во неволја. Не знам од каде добија идеја да започнат да прават естетски процедури,“, рече тој и додаде дека пред неколку години, кога пропаднал бизнисот со цвеќарницата, тие поставиле оглас за продажба на куќата, наводно, за да можат да ги отплатат долговите со тие пари.

Според соседите, цвеќарницата била деловна активност на Даниела, и тие се сомневаат дека нејзиниот сопруг цело време знаел што се случува зад приказната за отворената хирургија и естетските процедури.

Со години, нивната куќа изгледаше скромно и не привлекуваше внимание. Додека не започнаа да го обновуваат и средуваат, дури започнаа да работат на базенот зад куќата. На многумина им беше сомнително што се случува.

Сава и неговата мајка Данијела беа уапсени пред два дена во Белград. Тие беа сослушани вчера и по тој повод се бранеа пред обвинителот со молчење. Сава е обвинет за сторено кривично дело сериозни дела против здравјето на луѓето, а неговата мајка, по професија цвеќарка, е осомничена за соучесничка.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави
Повеќе

Србија доби писмо од Интерпол со предупредување дека циркулираат информации за повик за групно самоубиство на млади луѓe

Министерството за внатрешни работи на Србија доби писмо од Интерпол со предупредување дека циркулираат информации за повик за…