Јасмина Василковска, мајка на 10 месечно бебе е жената чии органи спасија три животи

Пред два дена, во саботата се направи третата трансплантација на срце во историјата на нашата земја.

Утрово се сретнав со семејството на 40 годишната Јасмина, жената донор на срце и бубрези, која спаси три човечки животи. Немам зборови со кои може да ја опишам големината и човечноста на семејството Василковски кои во саботата во моменти на најголема болка, одлучи да ги донира нејзините органи. Јасмина беше мајка на 10 месечно бебе, посветена сопруга, добра сестра и снаа. Василковски се скромни луѓе, нивниот хуман и несебичен гест,никогаш нема да го заборавиме, остануваме поддршка и секогаш сме овде кога ќе треба да им се помогне.

Овој пат беше најден трет донор, откако претходно тоа го сторија семејствата на Емилија Динева и младата девојка Верица Белчовска. А покрај трансплантацијата на срце, на двајца пациенти дополнително им се трансплантираа бубрези.

Total
0
Shares
Поврзани објави