На мајката која не јаде за да има храна за ќерките, хуманите и помагаат да презими

https://dosie.mk/archives/2749

Вака изгледаше куќата на Даниела 34 годишна мајка од Крива Паланка на две ќерки и сопруга на болен сопруг. Нејзината судбина дека ги лаже ќерките дека е јадена само за нив да има корка леб повеќе ја разбуди хуманоста кај луѓето. Стравот дека тешко ќе ја преживеат зимаат во руинирана куќа е скоро решен. Хуманите луѓе донираа и куќата полека се затвора.
Но сепак недостасуваат уште многу малку пари да се докупат туш чешми , лавабо. штекери , некој лусте или пафоњерки а и да се доправат скалите од куќата. Секако се прават напори да се најде и пристојна работа за мајката.
Сите кои би можело било како да пмогнат може да контактираат со :
Здружение на граѓани “Стопли Срце”
Сметка за донации: 270072685480143
IBAN: MK07270722000030435
HALKBANK

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави