Маричиќ: „Крупните риби“ во судството може да се соочат со законот

Министерот за правда Бојан Маричиќ изјави дека е нереално да се направи ревизија на сите случаи кои имаат грешка, туку целта е да се зголеми нивото на редовност и отечност во носењето на судските одлуки.

-Во случаите на корупција на судиите, имавме видливи ситуации на висока корупција кои експресно беа решени, јас овде го гледам граѓанскиот интерес и интересот на правдата. Крупните риби да може да се соочат со законот. На иста страна сме со граѓаните кои ја бараат правдата. Добра е идејата да се собере група која ќе ги анализира постапките на судиите и да видиме каде е проблемот кај судиите, полицијата или законската постапка“, вели Маричиќ.

Total
0
Shares
Поврзани објави