Наскоро! Досие.мк започнува големо истражување поврзано со Ковид-19


Порталот Досие.мк доби 25.000 Евра од Европскиот фонд за поддршка на Новинарство КОВИД-19 за да не поддржи во известување на истражувачки вести и оддржување онлајн конференции со експерти и невладини организации кои работат со ранливи категории, заедно да мапираат области каде што недостасува вода и инфраструктурна за вода и канализација, и заедно да состават листа на податоци на лица и семејства кои се таргетирани додека трае Kовид-19 кризата

Dosie.mk has been awarded 25.000 EUR from the European Journalism COVID-19 Support Fund to support us to report on investigative news and hold an online conference with experts/CSOs working with vulnerable groups to map areas that lack basic water and sanitation infrastructure and compile data on persons and households that are targeted during the Covid-19 crisis.

https://europeanjournalism.fund/news/emergency-fund-recipients-wave1-covid19

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави