Од 10 до 13 и пол години затворски казни за обид за убиство на Зијадин Села, прва пресуда пренесувана во живо на ТВ

За напад и обид за убиство на пратеникот Зијадин Села на 27ми април лани во Собранието осудени се на затворски казни: од 10 до 13 години затвор. Најголеми казни добија Кире Ѓорѓиевски кој Села го удрил со нога во глава додека лежел на под. Шест месеци повејке доби Никола Војминовски. Останатите се осудени на по 10 години затвор. Александар Јаневски 13 години, Коста Делов 10 и пол , Андреј Мицов 1о и пол , Оливер Ошавковски исто 10 и пол години затвор.
Обвинетите за обид за убиство на пратеникот Зијадин Села на претходите рочишта се изјаснија за невини, а дел од нив се во притвор.
Оваа пресуда е прва која во истријата на македонското судство се пренесуваше во живо на телевизија.

Total
0
Shares
Поврзани објави