Почина докторот на Тито што го исклучи од апарати на 4 мај 1980 година

Пред неколку денови почина, Предраг Лалевиќ, попознат како личниот доктор на Јосип Броз Тито. Предраг беше со Маршалот до последниот ден, односно до 4 мај 1980 година кога во болницата во Љубљана го исклучи од апаратите што вештачки го одржуваа во живот.

Пред неколку месеци во интервју, 92-годишниот доктор ги опиша последните мигови од животот на Маршалот.

Ни во шега не може да се каже дека јас го убив.Десет минути пред тоа беше мртов. Му немаше спас. Јас само го исклучив од апарати што го одржуваа во живот.

Total
0
Shares
Поврзани објави