Полиција и инспекција во лабораторијата на ужасот: Мајмуните гледале како се мачат мајмуни за да бидат мирни!

По објавувањето на ужасното видео и фотографии на кои се гледа мачење животни заради испитување лекови полицијата влезе во лабораторијата и врши претреси. Според германските инспектори животните биле сместени во премногу мали кафези , но како и зошто се вршеле испитувања со ужасно мачење допрва ќе се истражува.

Министерката за земјоделие  Barbara Otte-Kinast објави:

Ако ова што го објавија организациите за заштита на животните се потврди како точно лабораторијата веднаш ќе биде затворена и ќе се преиспита нивната лиценца за тестирање лекови на животни.

Ужасната снимка го згрози светот , но германските власти веднаш реагира – на снимката мајмуни , мачки , кучиња пиштат од болки и живеат во сопствена крв и измет во лабораторија во која на нив се тестираат лекови.


Total
0
Shares
Поврзани објави