СЈО оди во историја , вработените без работа

Откако политичките партии не можеа да најдат заеднички јазик за Законот за јавното обвинителство, со кој требаше да се реши и статусот на СЈО и предметите, од Министерството за правда е изготвен нов закон, дознава „Фокус“ .

Новата верзија е испратена кај колициските партнери на консултација, по што ќе се знаат и повеќе детали.

Па така вработените, стручните соработници и останатиот технички персонал, буквално ќе останат без работен ангажман, а нивните работни договори ќе се прекинат.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави
Повеќе

Пописот ОДЛОЖЕН

По неколку часовни разговори за актуелните прашања во државата, лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски и со лидерот на…