Весникот Koha открива:”Не ми дозволија да се омажам за Италијанец”, признала ќерката осомничена за убиството на семејството во Дебар

“Тие не ми дозволија да се омажам за Италијанец”, кажала Блерта пред полицијата оправдувајќи го но и не признавајќи дека го убила семејството во Дебар. Таа признала дека е организатор на ликвидацијата, но не и убиец, открива венсикот на албански јазик KOHA..
Според првичните сознанија на истрагта 28-годишниот Блерта Поцета го организира убиството на таткото, мајката и 13 -годишната сестра, но тврди дека не пукала лично. Но во куќата полициската форензика открила само нејзини траги но не и од други лица, па се уште не е исклучена можноста сепак и таа да учествувала во убиството. Пиштолот со кој биле убиени бил купен од Ферди Г, момче од Гостивар. Според информациите од италијанската полција таа користела наркотични дроги и во Италија бил заведена како нарко зависник. Повеќе детали во најновиот број на весникот KOHA.

извор: KOHA

Total
0
Shares
Поврзани објави