Видео: Македoнско Бамби – милениче во с.Белица кое ужива да јаде мандарини

На видео снимката објавена на фан страната на месната заедница на село Белица кичевско семејство од селото чува необично милениче. Срничка која во народот е одомаќена со името Бамби е миленик кој слободно се шета низ домот на овие луѓе , јаде од рацете на домаќинката мандарини и ужива во прекрасната домашна спокојна атмофера заедно со домашниот жолт мачор.

https://www.facebook.com/belica.mk/videos/2225506531079371/

Срничката е дојдена пред повеќе од една година , целата изнемоштена и гладна. Семејството чија куќа е блику до шумата ја чува и храни и е милениче на цела Белица.

Total
0
Shares
Поврзани објави