ВИДЕО: Со три протези на нозе и тешка хемофилија се грижи и за болната мајка

https://www.facebook.com/1086618288154445/videos/321412265105730/

“Куќата се распаѓа ,а тој болен со тешка ретка болест,хемофилија,соочен со секојдневни болки и крварења мора да се грижи и за својата мајка која исто така е многу болна. Да почитувани пријатели токму во оваа куќа.Секој заслужува повеќе па и нашиот Драги. Да помогнеме кој колку може . Со граѓа со тули со цемент со најразлични градежни материјали со една единствена цел .Топол сигурен дом за Драги и баба Аница.Топла зима за нашите сакани”.

Ова е повик за помош на наш сограѓанин Драги Лулевиќ кој маката и животот го донеле до бездна. Видеото е снимено лани , а сега состојбата е уште полоша. За да ја преживее зимата основни потреби му се 2 соби во дворот во средина едно купатило со мал ходник вкупно потребно е 4 врати 1 влезна и 3 внатрешни 2 прозора + едно купатилско. “Малку по малку да се симнеме од старава куќа мајка ми е 72 години и навистина тешко е болна јас неможам многу да дигам тешко и онака сум тоталка инвалид имам 3 протези на двете нозе ама пак се крепиме во функција сум треба уште нови 3 операции да менам уште едно колено протеза и 2 скочни зглоба кои ми се 100% оштетени”, ова е секојдневието на Драги.

(сторијата е превземена од ФБ страница на која може да се информирате како да му се помогне на Драги Лулевиќ
Ул.2 Бр.101 Општина Чучер Сандево Скопје)
Тел: 071 796 247
https://www.facebook.com/%D0%94%D0%B0-%D0%BC%D1%83-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%BC%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%94%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D1%80-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-1086618288154445/

Total
0
Shares
Поврзани објави