ВИДЕО: Тетовските православни гробишта затрупани во ѓубре

Утринава читатели на dosie.mk од Тетово шокирани од глетката пред православните гробишта ни испратија две кратки видеа. На влезот е направена мини депонија од која се шири страшна реа. За да се дојде до гробиштата мора да се помине од таму. а смрдеата е неподнослива. Денеска недела гробиштата се попосетени. Не е јасно зошто градските власти и Комунална хигиена не го собрале ѓубрето кое освен што смрди е голема опасност за загадување на околината и предизвикување заразни болести.

Total
0
Shares
Поврзани објави