Загинатите параглајдеристи паднале поради излив на првиот кој го повлекол вториот

Двајца параглајдеристи кои загинаа на Мачкин камен најверојатно паднаа поради тежок здраствен проблем на едниот. Според првичните сознанија на истрагата тие загинале при скок и само што почнале да летаат се случила трагедијата. Најверојатно едниот од нив во моментот на залет за скок и полетување добил мозочен или срцев удар и во возух го повлекол и вториот параглајдерист. Поради немање контрила врз леталото и двајцата паднале од што првиот починал на самото место , а вториот во болница во Прилеп бидејки задобил тешки повреди. Едниот е од Украина а другиот од Велика Британија. Полицијата се уште ја истражува несреќата и ќе се прави обдукција на телата за детална анализа како при скок да се срушат и двајацата параглајдеристи.

Total
0
Shares
Поврзани објави