Затворот Куманово нема вода, во “Шутка” претрес на жени прават мажи

Народниот правобранител денеска излезе со извештај за состојбата во затворите во Македонија и констатира дека нема промени во условите за живот. Кумановскиот затвор нема вода со години, во притворскиот дел на популарната Шутка условите се под секое човечко достоинство , а затворениците се пожалиле на малтретирање од службите по етничка основа особено Ромите. Во истиот затвор се случува и мажи да врѓат претрес на жени. И останатите затвори се во катастрофална состојба за што правобранителот бара итни мерки и активности , и дал препораки до Управата за извршување санкции. Еве дел од извештајот од видеото позајмено од порталот а1.он .

Total
0
Shares
Поврзани објави