Во Турција и Сирија, според новиот биланс, во земјотресот загинале 4.890 лица

Во серијата земјотреси во Турција и Сирија загинаа 4.890 луѓе, според новиот биланс на загинати денеска објавени од официјалната турска хуманитарна организација Афад. Во Турција загинаа 3.381 лице, додаде организацијата, која не го прецизираше новиот број на повредени. Во претходниот извештај пред неколку часа, организацијата Афад наведе дека во Турција и соседна Сирија загинале 4.365 лица, додека во Турција имало 15.384 повредени. Турција во понеделникот беше погодена од два силни земјотреси со јачина од 7,8 и 7,5 степени.

Во серијата земјотреси во Турција и Сирија загинаа 4.890 луѓе, според новиот биланс на загинати денеска објавени од официјалната турска хуманитарна организација Афад. Во Турција загинаа 3.381 лице, додаде организацијата, која не го прецизираше новиот број на повредени. Во претходниот извештај пред неколку часа, организацијата Афад наведе дека во Турција и соседна Сирија загинале 4.365 лица, додека во Турција имало 15.384 повредени. Турција во понеделникот беше погодена од два силни земјотреси со јачина од 7,8 и 7,5 степени.

Total
0
Shares
Поврзани објави