Драги Рашковски осуден на 8 години затвор

Драги Рашковски е осуден на 8 години затвор.

Во Основниот кривичен суд во Скопје ја соопшти пресуда за случајот „Софтвери“ во кој првообвинет за злоупотреба на службената положба и овластувања е поранешниот генерален секретар на Владата Драги Рашковски и уште други лица.

Случајот се однесува на набавки поврзани со софтвери за определување на просечна брзина на возила во сообраќајот и изрекување на казни и за биометриска идентификација, како и за исплата на хонорари од Генералниот секретаријат на Владата.

Total
0
Shares
Поврзани објави