Дурловски зад решетки пред Собрание

Оперскиот пејач и еден од водачите на движењето „За заедничка Македонија“, Игор Дурловски денеска со протестен перформанс одбележа пет години од настаните на 27 април.

Тој седеше зад импровизирани решетки пред Собранието на Македонија, во паркот Жена борец, со трака на устата. Имаше натпис: Молчењето е злото.

На денешен ден пред пет години толпа од граѓани, меѓу кои и водачите на „За заедничка Македонија“ упаднаа во Собранието. Дел од нив се судеа за „тероризам“.

Total
11
Shares
Поврзани објави
Повеќе

Дали средствата се сигурни во банки кои се регулирани од тимот во НБРМ којшто во случајот со Еуростандард Банка, неуспеал да спречи криминал

Здружението на oштетени штедачи на Еуростандард Банка со изјава до медиумите би сакале јавно, да постават неколку прашања…