Името на микробиологот Никола Пановски злоупотребено за промоција на лек

Микробиологот Никола Пановски се најде на листата на лекари, чие име на  онлајн медиум беше злоупотребено за промоција на некој лек.

Пановски најостро демантира дека рекламирал било каков чај за паразити или лек, тврдејќи дека „криминалци“ неовластено се богатат со нивниот углед како лекари и професори.

„Драги пријатели, еве и мене ми дојде редот. Се видов со слика и текст. И до сега сум реагирал за да ги заштитам моите колеги. Група хохштаплери и криминалци од најдолен вид, со години, преку социјалните мрежи злоупотребуваат угледни доктори, професори, дел постојат, дел се измислени. Неовластено користат нивни фотографии, нивното име и титула, постираат нешто што тие не го кажале, па потоа продолжуваат со измислени пациенти, како тоа средство им помогнало итн.

На крајот производот го продаваат онлајн, за висока цена. Неовластено се богатат злоупотребувајќи го нашиот углед стекнат со децении. Јавно лажат!!! Ова трае со години, на очиглед на десетина институции кои ние ги плаќаме да не заштитат: пациентите од лажни и непроверени производи, нас како стручни лица, злоупотребени на најдрзок начин.

Ги прашувам зошто постојат, арам да ви е платата што ја примате: Агенција за аудиовизуелни медиуми, Агенција за заштита на лични податоци, Агенција за заштита од дискриминација, Антикорупциска комисија, УЈП,МАЛМЕД, Министерство за здравство, Обвинителство, Народен правобранител, МВР. Господине Оливер Спасовски, под итно уапсете ги овие криминалци, што е проблемот? Прекршуваат јавно, секој ден, десетици закони, се ви е на тацна, спасете си го угледот ваш и на Владата, заштите не нас и пациентите!!!“, пишува Пановски.

Total
3
Shares
Поврзани објави
Повеќе

Гори галијата во Вардар

Опожарена една од галиите кој се наоѓаат во реката Вардар во центарот на Скопје. Пожарникари веќе пристигнале на…