И синот на Али Ахмети ќе произведува струја

Името на синот на лидерот на ДУИ, Али Ахмети, е запишано како управител на новорегистрирана фирма за производство на електрична енергија во кичевски Зајас.

Шкумбин Ахмети од Зајас е одговорното лице на Друштвото за производство, трговија и услуги „Тхеас Енергу ДООЕЛ“. Сопственик на претпријатието кое извршило упис во изминатите денови е друштвото за консалтинг, посредување, проектирање, инжинеринг и услуги „Архитектас Пројоект Студио“ од Зајас.

За синот на Али Ахмети практично нема никакви информации во јавноста, ниту во медиумите на албански јазик. Единствено е познато дека е архитект кој дипломирал на тетовскиот универзитет и дека не покажал никаков интерес за политика. Исто така, познато е и дека Али Ахмети го крие семејниот живот подалеку од јавноста.

извор: faktor.mk

Total
1
Shares
Поврзани објави