Марко преплива 14 километри во Охридското Езеро

После големи искушенија со ветар и бранови, Марко Пејчиновски вчера влезе во водите на Охридското Езето кај Радожда, попладнево пристигна на Охридското пристаниште. Делницата долга 14 километри тој ја мина за 5:25:09 часа.

Охридскиот херој Марко Пејчиновски ова лето пред себе постави цел 10 пати на разни далечени да го преплива Охридското Езеро.

До крајот на јуни Марко ќе плива уште две делници. На 18 јуни Радожда – Градиште во должина од 18 километри и на 25 јуни Радожда – Трпејца во должина од 20 километри.

Total
1
Shares
Поврзани објави
Повеќе

(ВИДЕО) Познатиот јутјубер Стефонатор со солзи радосници: „Го победив туморот, се чувствувам како да ми започнува втор живот“

По втората операција на туморот, како и снимањето на ПЕТ скен, познатиот јутјубер Стефонатор објави убава вест, дека е излечен…