Никој нема мнозинство во советот на град Скопје

Според податоците од ДИК, ВМРО-ДПМНЕ освои 18 советнички места во Советот на Град Скопје, СДСМ има 12, ДУИ 5, Левица четири советнички места. 

Советот брои вкупно 45 советници, а за мнозинство се потребни 23 советнички места, што значи дека ниту ВМРО-ДПМНЕ, ниту СДСМ нема да имаат мнозинство во Советот

Денеска ДИК ги објави конечните податоци, според кои по две советнички места во Град Скопје имаат АА/А, Група избирачи Драгана Велковска и ЛДП/ДОМ.

Total
10
Shares
Поврзани објави