Пронајдено 45-то тело, останки од дете, при повторен преглед на возилото

Во опожарениот автобус на Струма е пронајдено 45-то тело. Ова се случило при повторен преглед на возилото. Веста за НОВА.бг ја потврди заменик главниот обвинител и началник на Националната истражна служба Борислав Сарафов. Вчера инспекторите рекоа дека се сомневаат дека е исчезнат член на групата.

Веста за НОВА ја потврди и портпаролката на главниот обвинител Сијка Милева.

„За жал, мистеријата е решена. Пронајдено 45-то тело. На увид се пронајдени останки од дете. Ниту едно осмо не е спасено. Во 21.15 часот во трагичната ноќ преку „Капитан Андреево“ влегле 52 патници, 45-тиот. биле пронајдени во автобусот „7 се во Пирогов, за жал нема спасени“, рече Сарафов.

Сарафов рече и дека истражителот и обвинителот упатени во Скопје ќе останат таму најдоцна до недела. Мора да ја донесат документацијата поврзана со урнатиот автобус и ДНК профилите на роднините на загинатите. Веднаш потоа ќе започне идентификацијата на жртвите од инцидентот.

Р.Д.

Total
7
Shares
Поврзани објави