Советот на јавни обвинители ја потврди суспензијата на Русковска

Советот на јавни обвинители ја потврди суспензијата на Русковска. Жалбата се одбива како неоснована. Потврдено е решението на Јавниот обвинител.

Ова е одлуката на Советот ја јавни обвинители кои откако ја исклуши јавноста зад а го заштити интегритетот на Русковска расправаше по нејзината жалба. Таа поднесе жалба на одлуката за нејзина суспензија која ја донесе Јавниот обвинител Јовевски.

Сега стапува на сила оваа одлука и Русковска нема да може да работи како обвинител и шеф на одделсот за организиран криминал се додека не заврши постапката со поднесената кривична пријава против неа.

Русковска побара помош и од странските амбасади, а потврди дека правна помош и понудиле многу адвокати и адвокатски друштва.

Total
1
Shares
Поврзани објави