Црвенковски: Македонија 12 години не може да направи чекор напред кон ЕУ

Поранешниот претседател на Македонија, Бранко Црвенковски, зборуваше на форумот за Западен Балкан во Сараево. Тој потсети дека секоја земја од Западен Балкан има поставено стратешка цел – членство во Европската унија.

„Кон тој пат, Македонија не може да направи ниту еден чекор напред 12 години. Барањата на Грција, Франција и Бугарија,немаат никаква врска со пропишаните критериуми од страна на Европската комисија потребни за започнување на преговорите.

Total
2
Shares
Поврзани објави