20 години затвор за тренерот по џудо – за блуничење врз малолетнички

Тренерот по џудо од Прилеп е осуден на 20 години затвор за злоставување на малолетнички. 46-годишниот тренер доби притвор од 30 дена, откако беше осомничен дека сторил неколку продолжени кривични дела „обљуба со злоупотреба на положбата“.

Истрагата откри дека се злоставувани три девојчиња од 14 години, пред кои тој блудничел, им се втурнувал да ги бакнува и да врши друго сексуално-насилно однесување, искористувајќи ја положбата како нивни тренер.

Обвинителството потврди дека тренерот не ги силувал децата, туку тие во разговор со девојчињата и родителите, откриле вкупно три ученички врз кои биле извршени други полови дејствија. Сите се од Прилеп.

Случајот го пријавиле во полиција родителите на едно од злоставените девојчиња, а потоа истрагата открила уште жртви на тренерот.

Total
19
Shares
Поврзани објави