Четворица од Монструм по 5 и пол години излегуваат од притвор

Агим Исмаиловиќ, Фејзи Азири, Хаки Хазири и Сами Љута се дел притворените од случајот монструм кои по пет и пол години пртвор изглегуваат на слобода одлучи Врховниот суд. Тие ќе с ебранат од слобода со тоа што судот реши да им го ограничи движењето со забрана за науштање на живеалиштето и редовно да се јавуваат во суд два пати неделно. За сите беше изречен доживотен затвор за убиството на момчињата кај Смилковско езеро.
Со одлука на Врховниот суд првостепената и второстепената пресуда се укинати и судењето ќе почне од почеток.

Total
0
Shares
Поврзани објави