ДКСК со ургенции ќе ја потикне владата да бара одговорност од Тозија

Државната комисија за спречување на корупцијата ќе испрати ургенција до Владата за да одговорат што преземале на нивната иницијатива за поведување постапка за одговорност на директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија.

Рокот од 60 дена за одговор на Владата на барањето на ДКСК за поведување и утврдување одговорност за Тозија измина пред два дена.

Директорот на Агенција за филм го именува директно Владата.

Мандатот на Горјан Тозија заврши на 4 август, а се уште не е назначен нов.

Во јули Тозија од Владата побара продолжување на неговиот мандат.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави