Филипче: Надвор без маска, како на дожд без чадор

Mинистерот за здравство Венко Филипче ги повикува граѓаните да ги менуваат навиките во обид да се заштитиме од корона вирусот. Филипче преку неговиот профил на фејсбук објаснува дека нов начин на живот значи нови навики.

„Да ги почитуваме мерките за заштита и да сфатиме дека веќе се дел од нашето секојдневие, напиша на тој.

Неговиот апел до граѓанитге е проследена со фото – илустрација.

„Не излегувај од дома без маска. Би излегол од дома на дожд без чадор?“ прашува тој.

Total
0
Shares

USJE
Поврзани објави