Фото – Гужва пред затворот Идризово, се чекаат Азири и Исмаиловиќ

Пред капијата од затворот Идриозово во Скопје вечерва се собра поголема група луѓе роднини на дел од ослободените од случајот Монструм. Пред затворот се семејствата на Хаки Азири и Агим Исмаиловиќ. И покрај лошото време и интензивните врнежи од дождт пред затворот роднините се дојдени и со мали деца да ги пречекаат двајцата кои денес врховниот суд дозволи да излезат од затворот до завршување на повторената постапка за случајот.
Исто гужва е и пред затвворот Скопје во Шутка каде се чека еден од ослободените. Четвртиот путен да се брани од слобода е во затворот во Штип.

Total
0
Shares
Поврзани објави