ФОТО : Судски предмети на под

На социјалните мрежи се појавија фотографии од еден од ходниците во Основниот суд 2 во Скопје на кој се гледаат судски предмети. Се работи за предмети од областа на работни спорови и тоа за неколку години наназад. Дел од нив се архивираат, но дел се сеуште активни. Судот бидејќи нема доволно простор каде да ги чува предметите кои имаат по стотици листови, судските службеници ги врзуваат со конец и ги оставаат на под. Странките во судот ова го гледаат со години, а состојбата никако да се подобри.

Total
0
Shares
Поврзани објави