ФОТО вест: “Криво стои ама прави вози”

Оваа фотографија ја сподели возач на социјалните мрежи со коментар Криво стои ама право вози. Ова е стар автобус на ЈПС кој е пуштен во скообраќај и е еден од многуте кои се почесто се гледаат по скопските улици. Проблемот е што новите автобуси се паркирани во гаражата на ЈСП оти немаат гуми, многу се расипани немаат делови, па ЈСП се снајде и ги пушти старите автобуси. Граѓаните се залат дека автобускиот превоз станува лош, небезбеден внатре е ладно. Градските власти апелираат граѓаните да ги користат автобустите поради енормното загадување, но ете и самите пуштаат автобуси кои не ги задоволуваат ниту минималните стандарди за заштита од загадување на воздухот но и безбедноста во сообраќајот.

фото: Dejan Kodzo Kodzabanov

Total
0
Shares
Поврзани објави