ФОТО ВИДЕО- Информатичкиот генијалец кој замина да живее на село исчезна

Невообичаената куќа на село која во село Побожје над викенд населбата во скопската околија ја изгради Илија Ѓорѓевиќ и чуваше кози и кокошки , сега е празна. Нема никој , внатрешноста се ренвира а некој ја искосил и тревата. (видео)

Но состојбата не беше вака до пред зимата. Дворот беше полн со мрши од угинати животни кои жиреа неподнослива смреда и ги загадуваа подземните води поради отпадоци. Сега ситуацијата е поинаква. Дворот е исчистен но козите кокошките и селската идила која Илија ја раскажуваше на медиумите ја нема. Соседите не знаат каде заминал и што се случило со него, ниту пак знаат кој се грижи за куќата.

Животот во ова село на човекот кој во медиумите зборуваше дека информатичката кариера ја напушти поради невозвратена љубов и мирот и смислата за животот ги пронајде во необичнат куќа на село и во природа, исчезна.

еве фото како сега изгледа дворот во куќата во која шетаа кози….

 

Total
0
Shares
Поврзани објави